Zadnji vikend pred poletnimi počitnicami smo v stanovanjski skupini 10 odšli na zaključni izlet po Sloveniji. V petek po podelitvi spričeval smo spakirali kovčke in se odpeljali v Ljubljano. V WOOP Areni so mladostniki najprej uspešno rešili uganke in pobegnili iz grozljive sobe pobega, nato so se še navdušeno preizkusili v kartingu. Po pozni večerji smo se odpravili do Preddvora, kjer smo obe noči prespali v stanovanjski skupini Črnava. Ekipi stanovanjske skupine v sklopu VZ Kranj se zahvaljujemo za gostoljubje!

Na praznično soboto, 25. 6. 2022, smo se po zajtrku odpravili v Bohinj. Dopoldne smo uživali ob Bohinjskem jezeru, kjer smo plavali, ”supali” in se s kanujem zapeljali na drugo stran jezera. Kljub slabim napovedim je vreme zdržalo in popoldne je sledil 3-urni spust s kajaki po Savi Bohinjki. Na začetku so nas inštruktorice naučile osnov veslanja. Pridobljene spretnosti smo najprej utrdili po samem jezeru. Nato je sledila akcija in kljub nekaj težavam pri krmarjenju čolnov smo vsi uspešno premagali 7 km pot po reki. Pred povratkom v Preddvor smo se v Bohinju še posladkali s sladoledom.

V nedeljo, 26. 6. 2022, smo se po zajtrku in pospravljanju skupine odpravili na Ig, kjer je potekala za  mladostnike najbolj težko pričakovana aktivnost – Paintball. Kljub vročini smo oblekli kombinezone, čelade in ščitnike in se med sabo pomerili v dveh ekipah. Po tej aktivnosti je sledila prijetna ohladitev v sveži reki Iški v čudovitem Iškem vintgarju. Na poti proti Velenju smo si privoščili še zelo okusno kosilo in se v prijetnem vzdušju poslovili en od drugega.

Zapisala: Jana Javor, vzgojiteljica